Русенец осъди Общината за щети по автомобила си от шахта

Русенският районен съд се произнесе в полза на мъж, завел иск срещу общината. Причината е, че на 22 юли 2015 г. докато се движел по бул. "Тутракан", в района на Захарната фабрика, русенецът минал през капак на отводнителна шахта. Той обаче не бил поставен стабилно, преобърнал се и колата пропаднала с дясното си задно колело в нея.

Русенецът се обадил в полицията, а изпратеният на място екип установил, че е станало ПТП, както и причината за него. Описал това в протокол, който по-късно, по време на делото, послужил като доказателство в подкрепа на ищеца.

Щетите по автомобила били деформирани заден мост, амортисьори, пружина, главен лагер, тампони; спукана джанта и срязана гума. Ремонтът на колата струвал около 460 лева, които собственикът й потърсил от местната власт.

Въпреки че от Общината оспорили иска, съдът го уважил изцяло и я осъдил да плати посочената за ремонт сума, заедно с лихвите и да покрие деловодните разноски в размер на 470 лева, които шофьорът направил.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.