Русенската полиция разкри оранжерия за марихуана, различни видове дрога и оръжия при две акции /ВИДЕО/

By 07 Април 2021 Прочетена 1732 пъти 0

Оранжерия за отглеждане на марихуана, продукти и пособия за производство на наркотици, различни видове дрога, оръжия и боеприпаси разкри русенската полиция при две успешни акции по противодействие на наркопроизводството и разпространението.

Задържани са двама мъже в срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

Действията при едната акция са осъществени на територията на областите Русе и Силистра. При проверка на лек автомобил в Сливо поле е установено, че 49-годишен мъж е превозвал близо 2 килограма марихуана, укрита в сак с дрехи. При последвалите действия, извършени под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, и със съдействие на Областната дирекция на МВР в Силистра, на територията на община Кайнарджа служителите на реда са установили къща, използвана от въпросния мъж като оранжерия за отглеждане на марихуана.

В специално оборудвано помещение са открити насаждения, а също продукти и техника, използвани за култивиране на конопеното растение. 49-годишният мъж е задържан от русенските полицаи за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.


Другата акция е осъществена на главния път Русе – Бяла, в района на хижа "Приста". При проверка на лек автомобил с разградска регистрация, 31-годишният водач е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества.

При последвал личен обиск в него служителите на реда намират хапчета и син прах, които са дали положителна реакция за "екстази". Открита е още опаковка с половин грам кокаин и малък пакет метамфетамин.

От адрес в Русе са иззети различни видове наркотични вещества, фалшива банкнота, боеприпаси, няколко пистолета и части за оръжия.

31-годишният мъж е задържан. Работата по разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 07 Април 2021 16:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net