Русенският университет организира работилницата за ученици "Приложна електроника"

By 11 Юли 2017 Прочетена 1128 пъти 0

Преподавателите и докторантите от катедра "Електроника" във факултет "Електротехника, електроника и автоматика" /ЕЕА/ на Русенския университет организираха работилница "Приложна електроника".

Целта й е да мотивира учениците в русенските училища и да задълбочи обучението им в областта на приложната електроника, като това да помогне и за тяхната бъдеща професионална реализация.

Тя се провежда в два модула - от 3 до 8 юли и от 10 до 15 юли.

Първите, които участваха в работилницата бяха учениците от ПМГ "Баба Тонка" и СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", като техните лектори наградиха техните знания и умения.

Обханатите в работилницата теми са свързани с практическата работа с приложни електронни системи, програмното осигуряване за проектиране и симулация на електронни схеми, изработването и тестването на реално електронно устройство, управлението на процеси чрез промишлени контролери, както и сензори и изпълнителни механизми.

Всички, взели участие в работилницата на Русенския университет получиха сертификати, които биха могли да им послужат при бъдещо кандидатстване във факултет ЕЕА на русенското висше училище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net