Русенският драматичен театър и актьорът Калоян Желев получиха признание от Министерството на културата

By 24 Май 2024
Калоян Желев получава наградата си за участие в спектакъла "Странна случка с куче през нощта". Калоян Желев получава наградата си за участие в спектакъла "Странна случка с куче през нощта". Снимка: ДТ „Сава Огнянов“

Драматичен театър "Сава Огнянов" Русе получи признание от Министерството на културата в навечерието на 24 май.

Министърът на културата Найден Тодоров връчи грамота на актьора Калоян Желев за постигнати високи творчески резултати и принос към българската култура и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Калоян Желев получава наградата си за участие в спектакъла "Странна случка с куче през нощта" с режисьор Боян Иванов, продукция на ДТ "Сава Огнянов" Русе.

Благодаря на Министерството на културата за отличието. Подобни призове ни доказват, че докосването до театъра е важно и не трябва да се пренебрегва. Работата на твореца е да вдъхновява, докосва и променя хората към по-добро и аз смятам да продължавам, защото вярвам, че има смисъл! Разбира се, всичко това, щеше да е невъзможно без ДТ "Сава Огнянов" Русе, Боян Иванов и прекрасните колеги, които участват в спектакъла.

каза при получаването на грамотата Калоян Желев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Младият актьор спечели "ИКАР" 2024 за дебют, за ролята на Кристофър Буун в "Странна случка с куче през нощта", както и номинация за „АСКЕЕР“ 2024, отново за дебют в постановката по романа на Марк Хадън.

Това е поредното признание от екипа на Министерството на културата в подкрепа на младите таланти и новаторския подход на ДТ "Сава Огнянов" Русе, при реализацията на "Странна случка с куче през нощта". За културното ведомство не остана незабелязана и премиерата на "Куцльото от забутания остров" с режисьор проф. Пламен Марков.

Наградите на Министерството на културата се връчват всяка година, а тази бяха отличени над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.