ВИДЕО: Русенският университет бе обявен за изследователско висше училище

By 27 Октомври 2022 Прочетена 1529 пъти 0

Русенският университет беше включен в списъка на изследователските висши училища в България.

Това не само е голямо признание за неговата стратегическа ориентация към авангардни научни постижения и иновационен растеж, но и дава допълнителни възможности за финансиране на научноизследователската дейност.

Предвижда се до 2027 година Русенският университет да получи 14 милиона лева за наука по Плана за възстановяване и устойчивост.

Получаването на статут на изследователски университет е изключително признание за научната резултатност, капацитета и общественото влияние на висшето училище в Русе, заяви за Новините на телевизия КИС 13 ректорът на университета акад. Христо Белоев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Изпълнявайки показателите за изследователско висше училище, Русенският университет ще оползотвори повече възможности за най-актуални научни изследвания, ще разшири своите национални и международни научни мрежи чрез изпълнението на нови проекти и още по-интензивно ще развие своя иновационен потенциал.

Припомняме, че Русенският университет вече две години подред получава максимална оценка за изпълнение на политиките за развитие на висшето училище, а преди една година университетът се включи в Националната карта за научна инфраструктура.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 27 Октомври 2022 15:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net