Русенският университет задълбочава партньорството си с Политехническия университет в Шанхай

By 07 Ноември 2018 Прочетена 1463 пъти 0
Сътрудничеството между университетите в Русе и Шанхай започва преди 4 години Сътрудничеството между университетите в Русе и Шанхай започва преди 4 години КИС 13

Русенският университет "Ангел Кънчев" подписа договор за сътрудничество с Политехническия университет в китайския град Шанхай.

Става дума за обучение по съвместна бакалавърска програма с цел получаване на двойна диплома на студенти от двете висши училища.

Сътрудничеството между университетите в Русе и Шанхай започва преди 4 години по направление "Компютърни технологии", участия в изложения и обмен по програма "Еразъм".

Сега по време на посещение на делегация от русенския университет в Китай, сътрудничеството се задълбочава с подписването на договор за съвместно обучение на студенти. Той дава възможност и за допълнително задълбочаване на сътруднчиеството между двата университета. Ректорите на двата университета се догховориха и за провеждането на летни училища в Русе и Шанхай.

По време на посещението си в Китай делегацията от Русенския университет се е запознала с иновациите, които използват там при обичението на студентите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net