Русенци поискаха оставката на правителството заради мръсния въздух в града /РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ/

By 16 Октомври 2020 Прочетена 2857 пъти 0

С протест пред РИОСВ, русенци подкрепиха петото "Велико народно въстание" с искания за оставка на правителството и реални действия за решаване на проблема с мръсния въздух на Русе.

Протестиращите се заканиха, че ако до една седмица не видят активност от страна на екоинспекцията, ще организират акции пред фирми потенциални замърсители и отново ще се съберат пред РИОСВ, за да поискат оставката на ръководството.

С противогази и плакати с надписи "Спрете геноцида над Русе" и "Докога ще ни тровите" протестиращите за пореден път настояха за денонощен мониторинг на предприятията и постоянно видеонаблюдение.


Хората недоволстват, че не виждат институциите да са започнали да действат за решаване на проблема в Русе и искат активност от тяхна страна за установяване на източниците на замърсяване на въздуха.

Русенци не искат само обещания от екоминистъра, а решителни стъпки за справяне с мръсния въздух в града.

Протестиращите настояха от Министерството на околната среда и водите да удвоят броя на служителите на РИОСВ в Русе, за да могат да работят по-ефективно за решаване на проблема с мръсния въздух в града.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 16 Октомври 2020 15:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net