Съдия Николинка Чокоева встъпи в длъжност като председател на Окръжен съд – Русе

By 07 Март 2023 Прочетена 1087 пъти 0
Съдия Николинка Чокоева встъпи в длъжност като председател на Окръжен съд – Русе Съдия Николинка Чокоева встъпи в длъжност като председател на Окръжен съд – Русе снимка: Окръжен съд - Русе

На тържествена церемония в Мраморната зала на Съдебната палата съдия Николинка Чокоева подписа акт за встъпване в длъжност „Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Русе".

Официални гости на събитието бяха членове на Съдийската колегия на ВСС, председателите на Апелативен съд Велико Търново, на Административен съд Русе и на районните съдилища на Русе и Бяла, Окръжният и Районният прокурор, Кметът, Областният управител, Директорът на ОДМВР, Деканът на Юридическия факултет, председателят на Адвокатски съвет, Началникът на Регионално управление на образованието.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На заседанието на Висшия съдебен съвет на 14.02.2023 г., когато съдия Чокоева бе избрана, членове от Съдийската колегия на ВСС изтъкнаха притежаваните от нея професионални качества и опит, креативността, енергията и толерантността, с които подхожда към административната работа и при решаване на проблемите.

Съдия Николинка Чокоева има над 23 години съдийски стаж. Кариерата ѝ в органите на съдебната власт започва като младши съдия в Окръжен съд – Русе в периода 21.02.2000 г. – 01.01.2002 г., след което е съдия в Районен съд – Русе, а от 24.09.2009 г. правораздава в Окръжен съд – Русе.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Март 2023 17:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net