ВИДЕО: СДС с атака по областния управител на Русе: Има ли политическа намеса в работата на Общинския съвет?

By 16 Ноември 2022 Прочетена 1040 пъти 0

Със сигнал до служебния премиер Гълъб Донев, общински съветници в Русе искат Министерски съвет да разгледа дали е правомерна намесата на областния управител Анатоли Станев в работата на Общинския съвет.

Става дума за негово становище за незаконосъобразност на внесено предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент Иво Пазарджиев.

Контролът по законосъобразност на областния управител е последващ. Ние гледаме приказката за Настрадин Ходжа, който бие дъщеря си, преди да отиде да налее стомната с вода, защото смята, че като я счупи и след това ще е късно. Едно изключително непремерено действие. Едно действие като поискана и дадена услуга, което обаче послужи на председателя на Общинския съвет да извади точката за оставката му от дневния ред на сесията.

аргументира се общинският съветник Елеонора Николова

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В становището на областния управител се посочва, че ако точката бъде подкрепена, той ще спре изпълнението на решението, а в случай на ново гласуване – ще отнесе спора пред Административния съд.

Затова от групата на СДС изпращат сигнал до министър-председателя с молба да разгледат действието на областния управител, което те смятат за пряка намеса в работата на Общинския съвет.

Неговата намеса е странна, незаконосъобразна, необяснима и недостойна. Не е работа на областния управител предварително да размахва пръст на общинските съветници, които са пряко избрани, за разлика от него. Както знаем мястото на областния управител е най-“проветривото“. Ние ще очакваме да видим отговора на премиера как те разчитат едно такова действие да бъде заплашен един Общински съвет предварително. Както аз се шегувам – не е много сигурно какво ще стане с г-н Пазарджиев, но имаме по-голяма степен на увереност какво ще стане с г-н Станев.

завърши Николова

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Ноември 2022 18:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net