ВИДЕО: Седемте обвиняеми за голямата наркооранжерия в Новград се признаха за виновни

By 09 Юни 2022 Прочетена 1973 пъти 0

Приключи съдебната сага за наркооранжерията в село Новград, разкрита през декември 2019 година.

След 13 заседания и множество разпитани лица, 7-те подсъдими по делото се признаха за виновни и сключиха споразумение. 

Припомняме, че при полицейската операция в село Новград, община Ценово от две халета в стопански двор бяха иззети около 134 килограма марихуана, на обща стойност над 800 000 лева, като наркотичните вещества са в особено големи размери.

Беше иззета също комуникационна и компютърна техника и модерно оборудване за отглеждане на марихуана. В хода на извършените действия по разследването бяха открити над 1700 саксии с канабис.

РЕКЛАМА


Като обвиняеми бяха привлечени 7 лица от Софийско. След две години и половина и 13 съдебни заседания по делото, подсъдимите за наркооранжерията сключиха споразумение и се признаха за виновни в това, че в съучастие помежду си, са произвели и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

За това деяние всеки от тях прие да изтърпи между 3 и 6 години лишаване от свобода и да плати глоба в размер от 10 до 20 000 лева. При изпълнение на наказанията е приспаднато времето, през което са били задържани.

Одобреното от Окръжен съд – Русе споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Юни 2022 16:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net