"Топлофикация" отвори вратите на централата, за да покаже какво гори /ВИДЕО/

Само въглища и биомаса гори ТЕЦ-ът в Русе.

Това стана ясно по време на обиколка на територията на централата в Деня на отворените врати. Събитието беше организирано от ръководството на дружеството, за да се разсеят всички съмнения, че там не се горят отпадъци, които замърсяват въздуха в Русе.

Камера на телевизия КИС 13 също влезе в ТЕЦ - Русе в Деня на отворените врати. Бяхме разведени навсякъде от изпълнителния директор на дружеството инж. Севдалин Желев, за да опровергае всички спекулации за това какво гориво използва "Топлофикация" и да успокои гражданите, че там не се горят никакви отпадъци. По време на обиколката видяхме всички складове, съоръжения и системата за мониторинг, която следи в реално време какво се подава като гориво към котлите, а то е единствено въглища и биомаса, която представлява слънчогледови люспи и слама.


Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе може да контролира дистанционно вида на използваните горива в ТЕЦ-а, като системата обхваща всички точки по пътя до инсталациите и позволява проследяване на минали периоди.

За съжаление само трима граждани проявиха интерес да разгледат съоръженията на ТЕЦ-а и да се уверят, че там не се гори нищо друго освен въглища и биомаса.

Въглищата представляват 80% от горивния микс в "Топлофикация" - Русе. Дружеството планира два от котлите в централата да минат на газ.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 30 Януари 2020 17:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.