fbpx

Това ли е "изцяло възстановеният участък" в "Касева чешма"?

By 19 Юни 2017 Прочетена 1543 пъти 0

Все още не е оправена улица "Св. Валентин" в местността "Касева чешма" край Русе.

Припомняме, че настилката беше разбита от проливен дъжд преди повече от 2 седмици.

Лично заместник-кметът на Община Русе Наталия Кръстева е инспектирала вилната зона. Комисия е установила, че водата е свлякла настилката на пътя в хоризонтален участък, където е направила нанос около 50 см. над нормалното ниво на улицата. В прессъобщението до КИС 13 Общината се похвали, че екип на фирмата по поддръжка запълвала направените коловози с нужната техника и ремонтните дейности щели да продължат, докато участъкът бъде възстановен изцяло.

Днес обаче, както и в репортажите, които ви показахме миналата седмица, техника и работници не заварихме, а резултатите от общинския ремонт са видни. Хората не са доволни от това, което е направено от общинското предприятие по поддръжка и то само в един участък от дългата повече от километър улица.

Според тях за две седмици не е направено почти нищо за да се подобрят условията за придвижване по улицата било с автомобил или пеш. Жителите на местността разказаха, че ползват колите си само в крайна необходимост, за да не ги разбиват в дупките.

Надеждата им е огромните неравности да се запълнят с обещания фрезован асфалт, за да не се налага да газят в калта и по острите камъни.

Ако ремонтът не бъде довършен жителите на "Касева чешма" са решили да си направят улицата със собствени средства, което вероятно ще се превърне в най-големия граждански ремонт, извършван в Русе, а може би и в България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.