Тръгна делото за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла

By 07 Юни 2018 Прочетена 1992 пъти 0

Делото за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла влезе в Окръжния съд в Русе.

На подсъдимата скамейка застана 32-годишният Валентин Маринов, като обвинението срещу него е за умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди.

Припомняме, че момчето почина след нелеп инцидент, станал на 8 юли миналата година. На излизане от дискотека срещнал няколко мъже, един от които му поискал цигара, но Алекс отказал. Възникнал спор и тогава Валентин ударил с юмрук момчето, което паднало и ударило главата си в тротоара. 

Алекс издъхна в болницата на 15 юли вследствие на тежката черепно-мозъчна травма.

Според обвинението, за подобно престъпление  се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без замяна. Адвокатът на подсъдимия Венцислав Великов обаче смята, че внесеният обвинителен акт с квалификация за извършено умишлено убийство по хулигански подбуди, не отговарял на доказателствата по делото. Затова според него има престъпление по чл. 124 от Наказателния кодекс. 

По време на днешното заседание бяха разпитани девет свидетели. Оказа се, че други двама отсъстват, тъй като са нередовно призовани. По тази причина делото бе отложено за 29 август.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net