Тръгна делото за убийството на таксиметровия шофьор в Николово

By 26 Март 2018 Прочетена 1329 пъти 0

Докато таксиметровите шофьори протестираха пред съдебната палата в Русе, започна по същество делото за убийството на техния колега Валери Спиридонов в Николово. По него обвиняеми са двама ученици.

Ако младежите бъдат признати за виновни, могат да получат наказание от 5 до 12 години затвор, тъй като по време на извършване на престъплението са били непълнолетни.

Делото срещу вече 18-годишните Николай и Деян днес тръгна по същество в Русенския окръжен съд. В началото отново бе обсъден вариантът двамата да се съгласят то да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Това означава те да признаят вината си, а наказанието да им се намали с една трета. Деян обаче за втори път отказа да направи това както на разпоредителното заседание по делото на 22 януари.

По този начин бе дадено началото на двудневния разпит на 40 свидетели.

Припомняме, че съдът вече се произнесе по молбите с които се завеждат граждански искове за по 150 хиляди лева за неимуществени вреди от страна на роднините на убития. Те ще бъдат разглеждани заедно с наказателното дело, но без исковете срещу родителите на подсъдимите.

Според обвинителния акт, младежите предварително са замислили да оберат възрастен таксиметров шофьор. Те избрали маршрут до близкото село Николово. Наели таксито, спрели в задънена улица и откраднали всички налични пари на 60-годишния Валери Спиридонов, който след това бил наръган множество пъти с нож.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net