Учение: Военноморските сили и Гранична полиция обезвредиха кораб с терористи при Русе

Беше оказана и медициска помощ на ранен командос, който беше спасен и транспортиран до болницата с хеликоптер Беше оказана и медициска помощ на ранен командос, който беше спасен и транспортиран до болницата с хеликоптер снимка: КИС 13

Днес в Русе се проведе тренировка по съвместни действия на Военноморските сили и Регионална дирекция "Гранична полиция".

В учението по предотвратяване на незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав участваха тактически групи от командоси, катер, гумена лодка и хеликоптер.

Събитието е посветено на 140-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България. Преди началото на тренировката командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев обясни каква е целта на съвместното учение.

Русенци и гостите на града имаха възможност да наблюдават тренировка по овладяване на товарен шлеп, на който има терористи. Учението започна с обход по въздух и вода. След огледа, командоси се спуснаха с въже от хеликоптера на борда, като междувременно се завърза престрелка между похитителите и тактическата група на лодката на Военноморските сили. След като корабът беше овладян, от Гранична полиция задържаха терористите. Похитителите опитаха бягство с лодка, но бяха спрени от тактичната група на Военноморските сили и Гранична полиция.

По време на операцията беше оказана и медициска помощ на ранен командос, който беше спасен и транспортиран до болницата с хеликоптер.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН