ВИДЕО: Учителският синдикат поиска отстраняването на директора на ОУ "Иван Вазов" в Русе

By 16 Март 2022 Прочетена 1950 пъти 1 comment

След като в понеделник два от синдикатите в училище "Иван Вазов" в Русе подкрепиха директора Теодора Йорданова, днес с позиция излязоха и от общинската организация на Синдиката на българските учители.

Оттам смятат, че има много основания за отстраняването на директора, което според тях е единственият начин да се намали напрежението сред педагогическия персонал и да се подобри обстановката в училището.

Надлежно са документирани всички административни нарушения, които са установени при над 30 проверки на МОН и Регионалното управление на образованието.

РЕКЛАМА


Учителите, които са членове на СБУ в Иван Вазов, обвинявани, че са упражнявали психически тормоз над останалите, са правили всичко възможно да помогнат на директора, за да се подобри обстановката в училището, заяви за Новините на телевизия КИС 13 председателят на СБУ - Русе Пламен Атанасов.

От Съюза на българските учители коментираха и последния случай, при който художникът и учител по изобразително изкуство в училището Валентин Георгиев заведе дело за заличен стенопис без негово разрешениеЗатова от СБУ смятат, че има едно единствено решение на създалата се ситуация.

Припомняме, че от другите два синдиката в училището заявиха твърдата си подкрепа за директора, като обявиха, че ако се наложи ще предприемат и протестни действия в нейна защита.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Март 2022 16:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net