ВИДЕО: В Средна кула и Долапите недоволни от новите разписания на градския транспорт от и към Русе

By 09 Юли 2024

Жители на Средна кула и Долапите събират подписка с искане за подобряване на разписанията на градския транспорт между двата квартала и Русе.

Според хората, най-големият проблем е с ранните и късните линии, които не можели да обслужват работещите на смени.

От Oбщината заявиха, че чрез кметските наместници събират конкретни предложения за промяна в разписанията.

От двата квартала искат линия 15 да се движи до по-късно вечерта, обясни Светла Кърчева, която е инициатор на подписката. Има възражения и по разписанието на линия 6, която също обслужва Долапите и Средна кула.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Кметските наместници са запознати с проблема с ранните и късните часове по двете линии, но смятат, че ще се намери решение, което да удовлетвори жителите в двата квартала.

От Общината заявиха, че след 1 юли, когато поеха обслужването на всички разписания от градския транспорт, 15 линия се движи до 21:30 часа, а не както преди - само до 20:00 часа. Освен това, разписанията търпят промени, каза Кремена Минева от дирекция "Транспорт" към Общината.

От местната администрация отчитат голям интерес към въведените от началото на месеца безплатни карти за градския транспорт за пенсионери, като само от 1 до 5 юли са издадени над 1000 превозни документа.

Междувременно, се решава и проблемът с кадровата обезпеченост в "Общински транспорт". Там са назначени нови 10 шофьори, като в момента се обучават още 7, които ще започнат работа до началото на август. От дружеството предлагат и безплатен курс за водачи на автобуси и тролейбуси.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.