Възможно е допълнително затягане на COVID мерките в Русенско до две седмици /ВИДЕО/

By 09 Март 2021 Прочетена 2828 пъти 0

Ако продължи разрастването на епидемията в Русенско, не е изключено до две седмици да се въведат допълнителни мерки за ограничаване на заразата в областта.

Това заяви за телевизия КИС 13 изпълняващият длъжността областен управител на Русе Свилен Иванов. Той отново призова за стриктно спазване на мерките за дезинфекция и дистанция.

Към момента има свободни общо 131 легла за лечение на хора с COVID-19 в болниците в региона, като 128 от тях са за неинтензивни грижи.


За момента не се предвижда спирането на плановия прием и операции в болниците в Русенско. Въпреки че областта влезе в червената зона на заболеваемност, регионът е далеч от критичните стойности. Ако обаче, броят на случаите продължава да расте, не е изключено до 2 седмици да се въведат допълнителни мерки за ограничаване разпространението на заразата.

От Областния щаб за борба с COVID-19 отново призовават за спазването на всички въведени противоепидемични мерки. От началото на пандемията, диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8640 души.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 09 Март 2021 17:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net