ВиК - Русе отстрани авария до блок "Тулча"

By 10 Декември 2019 Прочетена 1273 пъти 0
Ремонтните дейности са наложили спирането на водата за около 2 часа Ремонтните дейности са наложили спирането на водата за около 2 часа снимка: КИС 13

Отстраниха авария на ВиК до блок "Тулча" в Русе. Тя е възникнала късно снощи.

В централния диспечерски пункт на ВиК е получен сигнал за пробив в зелените площи зад блок "Тулча". От водното дружество реагираха веднага и рано тази сутрин изпратиха екип за отстраняване на аварията.

След като мястото на пробива беше разкопано, се наложи събралата се от теча вода да бъде изпомпена, за да може да започнат ремонтните дейности. Техническият екип е установил, че има пробив на водопровод "Фи 125 етернит", което е наложило да бъде извършен ремонт на муфа с поставяне на аварийна скоба. Отстраняването на аварията е наложило кратко спиране на водоподаването в района за около 2 часа, до приключване на ремонтните дейности.


Припомняме, че над 130 милиона лева ще бъдат инвестирани в Русе за изграждане на ВиК инфраструктура
. Това ще стане с проект по оперативна програма "Околна среда". Осигурената безвъзмездна финансова помощ е в размер на около 96 милиона лева.

Предвижда се да бъдe pexaбилитиpaнa, peĸoнcтpyиpaнa и дoизгpaдeнa oбщo 123 ĸилометра BиK мpeжa. Oчaĸвa ce основният ефект да бъде намаляване на зaгyбитe нa вoдa c 19%. Предвижда се проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система, както и дистанционен мониторинг нa преливници и на ниво водно количество в ключови точки от главните канализационни колектори.

Директните ползи за населението са свързани с намаляване на риска от замърсяване на водни басейни чрез увеличаване на ефективността при събирането, отвеждането и пречистването на отпадъчни води и с подобряване нивото на предлаганите ВиК услуги.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 10 Декември 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net