fbpx

ВИДЕО: Виктория Бешлийска представи в Русе новия си роман "Сърце"

By 25 Ноември 2022 Прочетена 724 пъти 0

Един от най-успешните български автори, Виктория Бешлийска, представи в Русе новия си роман "Сърце".

"Нагазвайки дълбоко" в дебрите на Русенското Поломие, където се развива основното действие в романа, Виктория Бешлийска разказва една необикновена история, в която човешко и божествено се преплитат.

"Сърце" е вторият роман на авторката след "Глина" и отново е свързан с българската история. Той се връща още назад във времето – към Средновековна България и хората, посветили делото си на разцвета на човешкия дух и на спасението чрез вярата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Докато пише романа, Бешлийска работи с много източници и извори, както исторически, така и свързани с философията, богословието и изкуствата. В това отношение, двама души много са й помогнали за да навлезе в материята и сърцето на Русенското поломие.

Идеята за романа се зародила докато Виктория Бешлийска била на семейно пътуване до пещерата на нимфите край Мадара. Работата по романа отнема 2 години непрекъснат труд.

Виктория Бешлийска е един от най-успешните български автори. Тя е носител на редица престижни награди сред които "Избор на книжарите", "Книга на 2021 година" и Европейската награда за дебют "Еврокон". Тя е създател и на блога "По дирите на думите".

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar