fbpx

ВИДЕО: Внесените корпоративни данъци в Русе нарастват с близо 41%

By 22 Юни 2022 Прочетена 738 пъти 0

Близо 41% повече са внесените досега корпоративни данъци в НАП – Русе, спрямо същия период на миналата година.

Средното увеличение за страната е 30%. 

От авансови вноски за изминалите 5 месеца и от издължени налози са събрани за държавния бюджет 11,7 млн. лв. Русенската приходна администрация очаква тези резултати значително да се увеличат до 30 юни, когато е крайният срок за деклариране и внасяне на корпоративни данъци.

РЕКЛАМА


Вече над 7500 задължени лица от региона са подали своите декларации, което е над 73 % от деклараторите през миналата година. До края на месеца фирмите декларират и плащат корпоративен данък, данък върху разходите, върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

До 30 юни е и срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

Заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец №6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Юни 2022 15:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net