ВИДЕО: За първи път в историята си Общинските съвети на Русе и Гюргево заседаваха съвместно

By 09 Май 2022 Прочетена 1077 пъти 0

Със съвместно заседание на Общинските съвети в Русе и Гюргево бе отбелязан 9 май – Денят на Европа.

Това се случи за първи път в историята на местните парламенти от двата побратимени града.

Основната идея бе да се отбележи денят, в който България и Румъния поеха заедно по пътя на Европа. Затова съвместното заседание на Общинските съвети, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО започна с националните химнове на двете държави, както и на Eвропейския съюз.


По подобие на сътрудничеството на парламентарно ниво, това също е исторчиеска крачка в отношенията между общинските съвети на двата града, заяви кметът на Русе Пенчо Милков. 
Еврорегион Русе - Гюргево е пример за трансгранично сътрудничество, каза от своя страна кметът на Гюргево Адриан Ангелеску.

Днес общинските съветници приеха две съвместни декларации – едната във връзка с еврочленството, а другата - в подкрепа на изграждането на втори мост при Русе и Гюргево. Тя ще бъде адресирана до правителствата на двете държави, депутатите от двата региона, както и до членовете на Европейския парламент от България и Румъния.

По този начин побратимените градове показват за пореден път готовността и желанието си да работят заедно за развитието на региона.

Вижте още във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net