За поредна година студентите излъчиха будител на годината в Русенския унвиерситет

By 29 Ноември 2018 Прочетена 1298 пъти 0
За будител на Русенския университет за тази година бе избран проф. Даниел Братанов За будител на Русенския университет за тази година бе избран проф. Даниел Братанов снимка: КИС 13

По традиция през ноември Студентският съвет организира конкурс "Будител на годината" на Русенския университет.

Излъчването на победителите стана чрез гласуване на студентите от висшето училище, за преподаватели, които според тях най-много ги подкрепят и насърчават да се развиват. През тази кампания в него са участвали близо 1300 студенти.

На официалната церемония по награждаване ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев сподели, че много малко висши училища могат да се похвалят с толкова тясна връзка между студентите и ръководството.

За Будител на Русенския университет за тази година бе избран проф. Даниел Братанов, чиято номинация е била подкрепена от всички факултети заради съдействието му при осигуряване на средства за закупуване на протеза на пострадал при катастрофа студент.

Освен проф. Братанов наградени бяха и преподаватели, избрани от студентите за будители на отделните факултети и филиали на висшето училище. Те получиха грамоти и картини, специално създадени за събитието и тематично подготвени за всеки един от тях.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 29 Ноември 2018 15:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net