Забраняват храненето на прасета с кухненски отпадъци

Санкциите са част от мерките в програмата за надзор и контрол на африканската чума по свинете на БАБХ Санкциите са част от мерките в програмата за надзор и контрол на африканската чума по свинете на БАБХ снимка: БГНЕС

Въвеждат глоби за хранене на прасета с кухненски отпадъци.

Санкциите са част от мерките, записани в програмата за надзор и контрол на африканската чума по свинете до 2021 година на Агенцията по безопасност на храните.

Едната от забраните в програмата се изпълнява успешно в област Русе и тя е да не се допуска движение на неидентифицирани животни в населените места.

За фирмите санкциите са от 1000 до 3000 лева при първо нарушение и от 2000 до 5000 за всяко следващо.

Благодарение на комплексните мерки, засега заболяването не е допуснато да се появи в Русенско, както от огнищата в Румъния, така и от съседни области.

В програмата на Агенцията по безопасност на храните се предвижда в определени рискови региони, сред които и Русенска област, да се вземат редовно проби от отстреляни диви прасета за наличието на африканска чума.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Март 2019 17:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.