Задържаха украинец, опитал да пребие сервитьорка и полицаи в Русе

By 05 Май 2023 Прочетена 1523 пъти 0
Задържаха украинец, опитал да пребие сервитьорка и полицаи в Русе Задържаха украинец, опитал да пребие сервитьорка и полицаи в Русе снимка: КИС 13

Задържан е украински шофьор, обвинен в хулиганство. 

Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд – Русе по отношение на украинския гражданин Г. Ч., обвинен в хулиганство.

От разпитите на свидетелите става ясно, че на 02 май 54-годишният обвиняем посетил заведение в района на "Дунав мост" и употребил значително количество алкохол. Станал агресивен и безпричинно обидил и нанесъл удар с юмрук на сервитьорката.

Пристигналите веднага полицейски служители поискали да му извършат проверка, но той оказал съпротива, продължил да отправя обиди и ги ударил.

Затова от прокуратурата му повдигнали обвинение, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - на обществено място нанесъл удар с юмрук в областта на носа на И. И., крещял и псувал на руски език, показвал неприлични жестове с ръка, нанесъл удар с юмрук в областта на дясната скула на лицето на ст. полицай С. Е. и нанесъл два удара с ръка по лявото рамо и тила на ст. полицай Д. Г., като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред, и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Дежурен състав на Районен съд - Русе счете, че събраните до настоящия момент по делото доказателства водят към извода за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това процесуално качество.

За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години. 

Предметът на делото касае хулигански действия, извършени при висок интензитет и проява на брутално незачитане на личността на останалите граждани. Според съда, е налице реална опасност Г. Ч. да извърши престъпление или да се укрие, тъй като не е български гражданин, не разполага с адрес на територията на страната и като водач на товарен автомобил притежава мобилност, позволяваща му да напусне България и така да затрудни провеждането на наказателното производство.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Г. Ч. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net