Законът за доброволчеството продължава да "буксува"

By 22 Февруари 2019 Прочетена 1599 пъти 0
Това заяви в Русе заместник-генералният директор на БЧК Славита Джамбазова Това заяви в Русе заместник-генералният директор на БЧК Славита Джамбазова снимка: КИС 13

Законът за доброволчеството продължава да "буксува".

Това заяви в Русе заместник-генералният директор на БЧК Славита Джамбазова. Тя присъства на Годишното отчетно общо събрание на местната организация на Българския червен кръст.

От БЧК посочват, че основната причина за липсата на движение по Закона за доброволчеството е неразбирателство за начина, по който хората да бъдат освобождавани от работните си места. За пореден път призовават и да не се пренебрегва темата, тъй като един човешки живот струва повече от няколко работни дни.

На Годишното отчетно общо събрание на Българския червен кръст бяха връчени наградите за принос в развитието на организацията. Сред наградените бе и кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов.

В Българския червен кръст членуват над 155 000 души. 18 000 пък са доброволците. В област Русе членовете на организацията са близо 8000, като в нея има и 900 доброволци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Февруари 2019 19:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net