Заловиха близо 90 000 къса контрабандни цигари в района на Дунав мост при Русе

By 05 Юли 2024
В снетите писмени обяснения водачите на автомобилите заявяват, че цигарите са техни и са ги закупили от непознати лица. В снетите писмени обяснения водачите на автомобилите заявяват, че цигарите са техни и са ги закупили от непознати лица. Снимка: Агенция "Митници"

Служители на митницата в Русе са открили близо 90 000 къса цигари с турски акцизен бандерол при проверка на два автомобила.

Случаите са от 3 юли и за тях съобщават от Териториална дирекция Митница Русе. 

На 03 юли около 19:15 ч. в района на ГКПП Дунав мост – Русе митническите инспектори спират за проверка две моторни превозни средства с водачи български граждани, пътуващи за Западна Европа.

При извършените щателни проверки служителите установяват, че в подовете и на двата автомобила има изградени допълнителни кухини, отговарящи на описанието на "тайник". След отварянето на тайниците са открити 51 400 къса (2570 кутии) цигари в единия микробус и 38 200 къса (1910 кутии) цигари във втория. Тютюневите изделия са на известни марки, всичките облепени с турски акцизни бандероли.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

В снетите писмени обяснения водачите на автомобилите заявяват, че цигарите са техни и са ги закупили от непознати лица. За изградените тайници са съставени актове за административни нарушения, а акцизните стоки и микробусите са задържани.

Проверката е част от провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.