Започна кандидат-студентската кампания за следващата академична година в РУ

By 29 Ноември 2018 Прочетена 1288 пъти 0
Вече е започнала да работи онлайн платформата, чрез която младежите могат да се регистрират за предварителните изпити Вече е започнала да работи онлайн платформата, чрез която младежите могат да се регистрират за предварителните изпити снимка: КИС 13

Започна кандидат-студентската кампания в Русенския университет за следващата академична година.

Вече е започнала да работи онлайн платформата, чрез която младежите могат да се регистрират за предварителните изпити и да подават документи за участие в класирания и записване по специалности. Новото в кампанията е, че се възобновява приемът в специалност "Математика и информатика". Въвеждат се и подобрения в облсужването на новите студентите, които ускоряварт максимално процедурата по записване.

Със своите филиали в Разград, Силистра и Видин, Русенският университет се явява двигател на икономиката в тези области, заяви днес ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Приемът за следващата година ще бъде на база реализиран брой студенти през настоящата. Все се не се знае каква ще бъде държавната поръчка, но се очаква за следващата академична година русенският университет да приеме около 2000 нови студенти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net