Започна поетапното пускане на парното в Русе

By 30 Октомври 2019 Прочетена 1136 пъти 0
Очаква се процесът да приключи до петък Очаква се процесът да приключи до петък снимка: КИС 13

От "Топлофикация" уведомяват абонатите, че заради очакваното трайно застудяване, вече е започнало поетапното включване на отоплението в Русе.

В тази връзка се преустановява приемането на заявления за дрениране на вътрешни инсталации в сградите, освен в случаите на авария.

Освен това, е препоръчително да се отворят вентилите на радиаторите, с цел максимално добро запълване на инсталациите и безпроблемното им обезвъздушаване и функциониране. Очаква се в петък парното да бъде пуснато в целия град, заяви за Новините на телевизия КИС 13 директорът на "Топлофикация" - Русе инж. Севдалин Желев.


Междувременно стана ясно, че "Топлофикация" - Русе има срок до 15 декември да монтира система за видеонаблюдение и контрол. Изискването е съгласно изменение на Закона за чистотата на атмосферния въздух, което се отнася до операторите на средни и големи горивни инсталации с топлинна мощност по-голяма от 20 мегавата.

Целта е в реално време да има информация за вида на подаваното гориво като системата трябва да обхваща всички точки по пътя до инсталациите. Операторите следва да осигурят за своя сметка отдалечен достъп на РИОСВ и на органите на местно самоуправление до видео изображенията в реално време, както възможности за отдалечен преглед на съхраняваната в системата информация.

За неизпълнение на новите разпоредби се предвижда сакция в размер от 15 000 до 50 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 30 Октомври 2019 16:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net