Заради епидемията ВиК - Русе отлага влизането в сила на новата цена на водата /ВИДЕО/

By 18 Март 2020 Прочетена 1935 пъти 0

Новата цена на водата в Русе се отлага с още един месец.

Тя трябваше да влезе в сила от началото на януари, но за да не се натоварва допълнително бюджетът на домакинствата през зимния сезон, от ВиК дружеството решиха това да стане от 1 април. Сега предвид въведеното извънредно положение, най-вероятно новата цена ще влезе в сила от първи май.

Припомняме, че със свое решение от края на миналата година, Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ одобри новите цени на ВиК услугите, предоставяни от операторите в цялата страна. За Русе поскъпването е около 7%.


Предвид извънредното положение, временно се преустановява обходът по домовете на потребителите за визуално отчитане на всички измервателни устройства. От ръководството на ВиК са взели мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, съгласно указанията на националния оперативен щаб и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Предвид ситуацията от водното дружество препоръчват на потребителите да използват предоставените възможности за дистанционно за дистанционно плащане на сметки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 18 Март 2020 17:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net