Засаждат над 7000 нови цветя в Русе

By 11 Август 2022 Прочетена 1699 пъти 0
Задачата е поверена на служителите на ДЗЗД "Паркстрой" Задачата е поверена на служителите на ДЗЗД "Паркстрой" снимка: Община Русе

Започна засаждането на над 7000 нови цветя в Русе.

Задачата е поверена на служителите на ДЗЗД "Паркстрой", които действат в тревната площ на кръговото кръстовище на ул. "Тулча" с бул. "Потсдам", както и в градините по протежението на ул. "Борисова" – от бл. "Пушкин" до бл. "Достоевски".

3000 стръка лавандула и 2000 броя многогодишни цветя ще красят района на кръговото кръстовище. В тревните площи между блоковете пък трябва да разцъфнат 1000 броя мини рози и 1200 многогодишни цветя.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


При зацветяването от лехите са оформени различни фигури. Новост е, че ще бъдат изградени поливни системи, които да поддържат свежа тревата и новите насаждения.

Оформянето на нови цветните композиции и изграждането на допълнителни поливни системи в града са част от целенасочената политика на общинското ръководство за подобряване облика на различни публични пространства в Русе. Дейностите в тази посока ще продължат и в следващите месеци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Август 2022 14:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net