Заведенията отварят от утре, масите ще бъдат на 1,5 метра разстояние /ВИДЕО/

By 05 Май 2020 Прочетена 2713 пъти 0

От утре заведенията отварят за работа с клиенти на откритите си търговски площи при спазване на определени противоепидемични мерки.

Това става ясно от актуализираната заповед на министъра на здравеопазването, в която се посочва, че разстоянието между масите в заведенията трябва да бъде минимум 1,5 метра вместо досегашните 2,5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска или шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици. 


При спазване на всички противоепидемични мерки утре ще отвори и това заведение в Русе. Ще могат да се ползват само 10 маси в лятната градина от общо 60 капацитет. Според управителя Теодор Цанев е нормално след близо два месеца на извънредни мерки, в хората да има притеснение, но уверява, че всички изисквания ще бъдат спазени.

За Теодор най-важното в момента е заведението да работи, макар и само с 10 маси. След около седмица работа ще направи разчети дали е изгодно да работи с толкова намален капацитет. Предвид това персоналът, който ще бъде ангажиран, ще бъде само 40% от общия брой, който е нает.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Май 2020 19:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net