Здравни работници отново излязоха на протест в Русе

По време на протеста специалистите по здравни грижи заявиха, че проблемите им непрекъснато се задълбочавали По време на протеста специалистите по здравни грижи заявиха, че проблемите им непрекъснато се задълбочавали снимка: КИС 13

Над 200 медицински сестри, акушерки и лаборанти отново излязоха на протест в Русе.

Те настояват основно за еднакви стартови възнаграждения за всички специалисти по здравни грижи в размер на двойна минимална заплата, да се върнат медицинските стандарти и да се промени категорията им на труд.

По време на протеста специалистите по здравни грижи заявиха, че проблемите им непрекъснато се задълбочавали, вместо да се решават. Затова основните им искания са свързани с повишаването на жизнения им стандарт и подобряване условията на работа. Сериозен проблем се оказва и липсата на млади кадри в системата на здравеопазване.

Протестиращите дават срок до 26 март да се сформира работна група от представители на министерството и здравни специалисти за изработване на единна методика за разпределение на средствата в зравеопазването.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 21 Март 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.