Здравни работници отново излязоха на протест в Русе

By 21 Март 2019 Прочетена 1116 пъти 0
По време на протеста специалистите по здравни грижи заявиха, че проблемите им непрекъснато се задълбочавали По време на протеста специалистите по здравни грижи заявиха, че проблемите им непрекъснато се задълбочавали снимка: КИС 13

Над 200 медицински сестри, акушерки и лаборанти отново излязоха на протест в Русе.

Те настояват основно за еднакви стартови възнаграждения за всички специалисти по здравни грижи в размер на двойна минимална заплата, да се върнат медицинските стандарти и да се промени категорията им на труд.

По време на протеста специалистите по здравни грижи заявиха, че проблемите им непрекъснато се задълбочавали, вместо да се решават. Затова основните им искания са свързани с повишаването на жизнения им стандарт и подобряване условията на работа. Сериозен проблем се оказва и липсата на млади кадри в системата на здравеопазване.

Протестиращите дават срок до 26 март да се сформира работна група от представители на министерството и здравни специалисти за изработване на единна методика за разпределение на средствата в зравеопазването.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 21 Март 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.