Съобщение от кмета на Община Сливо поле във връзка с ремонта на пътя с. Борисово - с. Малко Враново

By 09 Април 2021 Прочетена 2876 пъти 0
Съобщение от кмета на Община Сливо поле във връзка с ремонта на пътя с. Борисово - с. Малко Враново Съобщение от кмета на Община Сливо поле във връзка с ремонта на пътя с. Борисово - с. Малко Враново снимка: Община Сливо поле

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

До всички заинтересовани граждани от гр.Сливо поле, с.Борисово, с.Стамболово, с.Кошарна и с.Юделник, използващи републикански път трети клас III-2102 (Русе - Тутракан) Сливо поле – Борисово – Черешово – Юпер – Божурово – Бисерци (Кубрат - Старо село) и по-конкретно участъка с. Борисово – с. Черешово.

Във връзка с въпроси от гражданите на Община Сливо поле за срока и етапа на изпълнение на строително-ремонтните дейности в участъка от км. 3+500 до км. 11+500 от републикански път III-2102 (Русе - Тутракан) Сливо поле – Борисово – Черешово – Юпер – Божурово – Бисерци (Кубрат - Старо село) проведох разговор с д-р инж. Петко Николов - Изпълнителен директор на фирмата изпълнител на строително-ремонтните работи "Пътинженеринг – Русе" АД.

Ремонт на републиканския път не е извършван от 1984 г. – 1986 г. Това обстоятелство утежнява изпълняваните в момента строителни работи. Фрезова се увредената асфалтова настилка и предстои полагане на нова асфалтобетонова настилка, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация в съответствие с изработения инвестиционен проект.


За подпомагане на наличната механизация, съкращаване срока за приключване на обекта и осигуряване безопасното придвижване на гражданите в кратки срокове, днес на обекта беше доставена асфалтополагаща машина BOMAG, производство на FAYAT GROUP. Машината е втората за България с възможно най-добра електроника и е „Мерцедесът“ за този вид техника. Процесът на полагане и уплътняване на асфалтобетоновата смес е изцяло автоматизиран, като предварително се задават параметрите на ремонтирания участък. Машината минимизира риска от човешка грешка и разполага с редица функции за осигуряване безопасна работна среда.

Изпълнителният директор на "Пътинженеринг – Русе" АД, д-р инж. Петко Николов очаква ремонтните дейности да приключат до два месеца.

Моля, гражданите да ни извинят за създаденото неудобство и проявят нужното търпение и разбиране до приключване на ремонта, също и да се съобразяват със създадената временна организация на движение от фирмата изпълнител

 

С уважение,

ВАЛЕНТИН АТАНАСОВ,

Кмет на Община Сливо поле

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Април 2021 17:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net