1055 престъпления са извършени на територията на област Търговище от началото на годината

Постигнатите резултати показват минимално увеличение на разкриваемостта през периода Постигнатите резултати показват минимално увеличение на разкриваемостта през периода КИС 13

1055 престъпления са станали в област Търговище от началото на годината до края на септември.

Постигнатите резултати показват минимално увеличение на разкриваемостта през периода. Коефициентът на престъпност, обаче е нарастнал от 707 до 718 на 100 000 души.

От отчета става ясно, че структурата на конвенционалната престъпност се запазва почти непроменена в сравнение със същия период на миналата година. С най-голям дял са престъпленията против собствеността – близо 45%, следвани от общоопасните – 38,7%, други криминални – 8% . С най-малък дял са престъпленията против личността – 7,3%.

20 телефонни измами са станали за 9 месеца в област Търговище. Установени са извършителите на 14 престъпления, при които потърпевшите се ощетени с над 150 хиляди лева. Установено е "муле", което за периода от 18 юни до 4 юли тази година е съпричастно към извършването на 8 телефонни измами за над 43 хил лв. Най-често използвания предлог за извършването им е, "оказване съдействие на МВР при залавяне на телефонни измамници" – в 17 от случаите. В останалите е "разваляне на магии" и "освобождаване на задържани роднини след ПТП". Пострадалите са жени, над 70-годишна възраст.

С цел ефективен контрол са реализирани 13 специализирани полицейски операции за  противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. Иззетите количества наркотично вещество за периода са над 1 килограм канабис, 27 растения канабис, 47 гр. амфетамин, 7 гр. метамфетамин, 5 гр. екстази, 17 гр. хероин и 5 гр. хашиш.

За 9 месеца на територията на Областната дирекция на МВР в Търговище, са регистрирани 314 ПТП-та, от които 46 тежки, с 11 загинали и 47 ранени.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.