1055 престъпления са извършени на територията на област Търговище от началото на годината

By 18 Октомври 2018 Прочетена 1777 пъти 0
Постигнатите резултати показват минимално увеличение на разкриваемостта през периода Постигнатите резултати показват минимално увеличение на разкриваемостта през периода КИС 13

1055 престъпления са станали в област Търговище от началото на годината до края на септември.

Постигнатите резултати показват минимално увеличение на разкриваемостта през периода. Коефициентът на престъпност, обаче е нарастнал от 707 до 718 на 100 000 души.

От отчета става ясно, че структурата на конвенционалната престъпност се запазва почти непроменена в сравнение със същия период на миналата година. С най-голям дял са престъпленията против собствеността – близо 45%, следвани от общоопасните – 38,7%, други криминални – 8% . С най-малък дял са престъпленията против личността – 7,3%.

20 телефонни измами са станали за 9 месеца в област Търговище. Установени са извършителите на 14 престъпления, при които потърпевшите се ощетени с над 150 хиляди лева. Установено е "муле", което за периода от 18 юни до 4 юли тази година е съпричастно към извършването на 8 телефонни измами за над 43 хил лв. Най-често използвания предлог за извършването им е, "оказване съдействие на МВР при залавяне на телефонни измамници" – в 17 от случаите. В останалите е "разваляне на магии" и "освобождаване на задържани роднини след ПТП". Пострадалите са жени, над 70-годишна възраст.

С цел ефективен контрол са реализирани 13 специализирани полицейски операции за  противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. Иззетите количества наркотично вещество за периода са над 1 килограм канабис, 27 растения канабис, 47 гр. амфетамин, 7 гр. метамфетамин, 5 гр. екстази, 17 гр. хероин и 5 гр. хашиш.

За 9 месеца на територията на Областната дирекция на МВР в Търговище, са регистрирани 314 ПТП-та, от които 46 тежки, с 11 загинали и 47 ранени.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.