12 години затвор за мъж, опитал да убие свой съселянин в Търговищко

By 20 Март 2023 Прочетена 1950 пъти 0
12 години лишаване от свобода за мъж, опитал да убие свой съселянин в Търговищко 12 години лишаване от свобода за мъж, опитал да убие свой съселянин в Търговищко снимка: КИС 13

Мъж, опитал да убие свой съселянин в Търговищко, отива в затвора за 12 години.

Търговищкият окръжен съд постанови присъда "Лишаване от свобода"  за срок от 18 години, като  на основание чл. 58а, ал.1 Наказателния кодекс намали така определеното наказание с 1/3 и постанови изтърпяване на  дванадесет години затвор при първоначален "Строг режим" на И. И. ( 41-годишен) от с. Горско Абланово, общ. Опака, за това, че на 28.10.2022 година в същото село, при условията на опасен рецидив, направил опит умишлено да умъртви А. Б.( 44 – годишен).

Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалия сумата от 70 000 хиляди лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва считано от 28.10.2022 г. до пълното ѝ изплащане.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Припомняме, че И. И. е нанесъл няколко удара с нож в областта на стомаха на свой съселянин след възникнал скандал на 28 октомври 2022 г., пред заведение в селото. Пострадалият е настанен с опасност за живота в областната болница, спасен е благодарение на навременната медицинска помощ.

Съдебният състав взе предвид съдебното минало на дееца - осъждан е многократно (с шест отделни присъди) за различни престъпления от общ характер и в частност за различни посегателства срещу обществения ред и срещу личността.

Присъдата е постановена по реда на глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, като обвиняемият е признал изцяло фактите, посочени в обвинителния акт.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред  Апелативен съд Варна.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Март 2023 15:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net