59 милиона лева е проектобюджетът на Община Търговище за тази година

By 17 Януари 2020 Прочетена 1979 пъти 0

59 милиона лева е проектобюджетът на Община Търговище за тази година.

Това стана ясно по време на общественото обсъждане на финансовата рамка. На представянето присъстваха и кметът д-р Дарин Димитров, ръководният екип на Община Търговище, представители на различни институции, кметове на кметства и граждани.

Общият размер на приходите по проектобюджета е 57,5 млн. лева. Увеличението спрямо 2019 година е 7,5 млн. лева и се дължи на по-големите собствени приходи и държавна субсидия, както и на големия преходен остатък в рамер на 8,6 млн. лева, което е с над 3 млн. лева. повече спрямо предходната година.

Собствените приходи на общината са почти 12,9 млн. лева, което е ръст от близо 900 000 лева, без да има увеличение на местните данъци и такси.


Планираните разходи в капиталовата програма на Общината са за близо 6 млн. лв. Средствата са разчетени за ремонти на улици в града и селата, на квартални пространства, тротоари, детски заведения. Като цяло разходната част на проектобюджета за 2020 година е балансирана. В по-голямата част има увеличение на предвидените средства за различните дейности. Най-голям дял от бюджета - 45% е предвиден за образование. Увеличена е субсидията за спортните клубове, както и разходите за финансиране на разкопките на Мисионис. Осигурени са средства за архитектурни проекти за реставрация и консервация на Захариевата и Свещаровата къщи, за ремонти на читалища и за пенсионерските клубове.

Проектът за бюджет ще бъде разгледан на предстоящата сесия на Общинския съвет на 30 януари, която телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Януари 2020 17:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net