ВИДЕО: Бизнес програмата на ВиК - Търговище няма да бъде подкрепена от Община Търговище

By 14 Декември 2022 Прочетена 1395 пъти 0

Бизнес програмата на ВиК - Търговище няма да бъде бъде подкрепена от Община Търговище, която притежава 32% от капитала на дружеството.

Решението бе взето от Общинския съвет по време на днешното извънредно заседание на местния парламент, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Предстои утре да се проведе извънредно Общо събрание на ВиК - Търговище, което ще се проведе в сградата на Българския ВиК холдинг в София.

Съветниците дадоха мандат на представителя на Община Търговище в Общото събрание да гласува с "Въздържал се" по отношение на бизнес програмата на ВиК дружеството до 2026 година.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Като мотив за това, заместник-кметът Митко Панайотов заяви, че Общината не подкрепя заложения в бизнес програмата процент за загубите на вода, който е увеличен с 10,85% спрямо поставената цел от КЕВР. Така заложената в бизнес програмата загуба на вода е близо 64%.

От своя страна управителят на ВиК - Търговище инж. Явор Миланов обясни пред Общинския съвет причините за по-високия заложен процент загуби до 2026 година.

Той посочи, че намаление в това отношение може да се очаква едва, след като приключат мащабните водни проекти в Търговище и Попово.

В областния център се очаква да се подменят 35 километра водопроводи, а в Попово - 15. Очаква се инвестицията, която ще бъде в особено големи размери, да се отрази на цената на водата, каза още инж. Миланов.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Декември 2022 20:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net