Делегация от китайския град Хъби пристига в Търговище

By 16 Октомври 2018 Прочетена 2761 пъти 0
За втория ден от визитата е планирано подписване на Протокол за намерение за побратимяване между град Хъби и Община Търговище За втория ден от визитата е планирано подписване на Протокол за намерение за побратимяване между град Хъби и Община Търговище КИС 13

Делегация от град Хъби, Китай, пристига днес на официално посещение в Търговище.

Начело е г-н Фан Сюфанг, висш съветник на Правителството на град Хъби. В състава на шестчленната делегация са още: директорът на Комисията по външни работи, зам.-директорът на Комисията за развитие и реформа, президенти и представители на водещи фирми от провинция Хънан.

Визитата е по покана на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, в отговор на посещение на делегация от Общината през април тази година.

В работната програма на официалната делегация от град Хъби е предвидено гостите да посетят местни предприятия от различни икономически сектори, звена от образователната сфера и други.

За втория ден от визитата е планирано подписване на Протокол за намерение за побратимяване между град Хъби и Община Търговище. Такъв вече беше подписан при посещението на делегацията от Търговище в Хъби. Документите са задължителен предварителен етап от процедурата за двустранно сътрудничество.

За гостите от китайския град Хъби бе организирано и посещение на старата столица Велико Търново. Те бяха придружени от секретаря на Община Търговище Христалина Халачева.

habi_tarnovo.png

Утре след подписването на акта китайската страна ще даде пресконференция заедно с ръководството на Община Търговище. Очаквайте пълен запис по телевизия КИС 13.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Октомври 2018 14:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net