Глобиха гражданин в Търговище за изхвърляне на обемни отпадъци и строителни материали до контейнер

By 22 Март 2023 Прочетена 1346 пъти 0
Глобиха гражданин в Търговище за изхвърляне на обемни отпадъци и строителни материали до контейнер Глобиха гражданин в Търговище за изхвърляне на обемни отпадъци и строителни материали до контейнер снимка: Община Търговище

Акт за изхвърляне на обемни отпадъци и строителни материали в и до контейнер за битови отпадъци съставиха контрольорите на Община Търговище на 21 март.

Нарушението е констатирано на ул. "Панагюрище" в града и е извършено от физическо лице.

Глобата, предвидена в Наредбата за опазване на обществения ред, е в размер от 300 лв. до 1000 лв. за физическите лица. За юридическите лица санкцията е имуществена, от 1400 лв. до 4000 лв. Размерът на глобата в конкретния случай ще бъде определен в наказателното постановление, което предстои да бъде издадено.

Припомняме, че Община Търговище има сключен договор за безвъзмездно предаване на едрогабаритни отпадъци с фирма "Марекс" ЕООД. Площадката, на която се приемат отпадъците, се намира в промишлената зона на град Търговище, на ул. "Железничарска".

Електронно и електрическо оборудване се извозва безвъзмездно от адресите на гражданите на 21 число всеки месец. За целта предварително се подава заявка на телефоните на фирма "Елтехресурс" АД: 0800 14100, 0887 77 19 73 и e-mail: order@makmetal.eu.

Строителни отпадъци до 1 кубик също се извозват безплатно, след подаване на заявка в Общината, на тел.: 0601 68 686 или 0601 68 658. Извозването е всеки петък.

Отпадъците трябва да бъдат поставени в чували, които се изнасят на улицата пред обекта не по-рано от деня на транспортирането им.

За количества над 1 куб. м се заплаща такса от 1,60 лв./куб. м за строителни отпадъци и 0,80 лв./куб. м за земни маси. Извозват се със собствен транспорт или с такъв на Общинското предприятие БКС.

Цената на транспортната услуга се определя съобразно разстоянието от адреса до склада за строителни отпадъци в село Пролаз.

Регистърът на площадките за предаване на различните видове отпадъци е публикуван в сайта на Общината.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Март 2023 15:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net