ВИДЕО: Идва ли краят на емблематичното пиано в центъра на Търговище? Вандали отново унищожават атракцията

By 21 Септември 2021 Прочетена 2304 пъти 0

Почти напълно унищожена от вандали е една от атракциите в Търговище – пианото на централния площад в града.

То е второто от 2016 година насам, което поставят трима млади ентусиасти. Въпреки че има видео наблюдение, както и осветление през нощта, доста няма заловени извършители.

Август 2016 година. Трима млади ентусиасти решават да направят нещо оригинално за града със собствени средства и поставят пианото на площада пред любопитните погледи на съгражданите си. Цари оживление. Всеки иска да докосне музикалния инструмент.

Днес от първото пиано няма и помен, защото две години след поставянето му беше унищожено, а второто е с изтръгнатии обгорени клавиши, да се свири на него е почти невъзможно, специалното столче е откраднато, кабинката е строшена. 


Главният инициатор на поставянето на пианото в центъра - Димитър Геров, очаквал хората да се отнасят към него внимателно и съвестно, а самият той се грижел за него с любов. Освен по-голяма отговорност от хората, Димитър очаквал и по-голяма подкрепа и контрол от местната власт.

След поставянето на пианото, само на метри от него беше монтирана камера за видео наблюдение, както и осветление за през нощта. Но въпреки това няма заловени вандали. От Общината обвиняват за ситуацията и родителите на малките деца, оставени без надзор.

Димитър е обезсърчен и мисли да се откаже да поддържа пианото. А това е една от последните, изсвирени на него мелодии.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Септември 2021 18:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net