Иван Звездев ще прави кулинарно шоу на "Под крушата на осенската поляна"

By 18 Септември 2019 Прочетена 2183 пъти 0
На общинския празник в търговищкото село Осен ще се проведе и състезание за най-едра тиква На общинския празник в търговищкото село Осен ще се проведе и състезание за най-едра тиква снимка: КИС 13 / архив

Кулинарно шоу и състезание за най-едра тиква ще се проведе на 21 септември край търговищкото село Осен.

Събитието се организира от Общината, която е осигурила и безплатен транспорт.

Общинският празник "Под крушата на осенската поляна" започва в 11:00 часа с кулинарно шоу на Иван Звездев. На място той ще приготви агнешка курбан чорба със зеленчуци, която всички присъстващи ще имат възможност да опитат. Известният кулинар е подготвил и викторина с награди.

11 читалища от общината ще представят аранжирани кътове с плодове и зеленчуци на тема "Есенното изобилие на търговищкия край". Други 3 читалища и 1 пенсионерски клуб от града ще подредят битови кътове на тема "Традиции от миналото". Всички желаещи граждани също могат да участват с аранжиран от тях кът по една от темите.

Гостите на празника пък ще могат да гласуват за най-автентичния битов кът и за най-богато и красиво украсения кът с плодове и зеленчуци. Събралите най-много гласове, ще получат за награда концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Мизия".

По време на общинския празник ще се състои и състезание за най-тежка тиква. Записването за участие и теглене на експонатите ще става на място. Стопанинът на най-едрата тиква ще получи подарък. Всички присъстващи ще могат да дадат своето предположение колко точно тежи най-голямата тиква. За позналия или този, който е най-близо до резултата, също е предвидена награда.

Община Търговище традиционно осигурява безплатен транспорт до село Осен. Автобусите ще потеглят в 10:15 часа от паркинга на ул. "Стефан Караджа". За жителите на селата, които са заявили желание да се включат в празника, също е осигурен превоз. Графикът и маршрутите са раздадени на кметовете на населените места.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net