Кинезитерапевт вече месец е на първата линия в битката с COVID-19 в Търговище /ВИДЕО/

By 26 Ноември 2020 Прочетена 2685 пъти 0

Почти месец кинезитерапевт помага на лекарите в COVID отделението на болницата в Търговище.

Стойчо Русев е решил да остане в инфекциозното отделение на лечебното заведение докато там имат нужда от него или отмине пандемията. Наравно с медиците на първа линия от инфекциозното отделение той полага грижи за болните от коронавирус в търговищката болница.

Разказва, че в началото е имал притеснения, но след като приема мисията на доброволец преодолява страха.

Лично аз не съм се сблъсквал с такъв тип болест, в началото беше малко страшно, но това с времето се преодолява, по принцип се пазим, както е с персонала в нашето инфекциозно отделение се пазят, така и ние трябва пазим другите хора около нас, близките и семейството най-вече. Но страхът изчезна, по принцип това е за много кратко, когато влезеш вече в самото отделение, усещаш, че няма място за страх тогава.

споделя Стойчо Русев


Младият доброволец е доволен, че може да помага на лекарите в COVID кризата.

Споделя, че е щастлив, когато вижда усмивката в лицата на хората от COVID отделението. Стойчо казва още, че работата му е най-добрата школа за придобиване на опит и знания.

Аз за първи път влизам в такова отделение, моята професия, която съм завършил, няма нищо общо с отделението, в което съм в момента, но гледам това, което съм научил като студент и след като съм завършил, понеже има много хора, които са на легло и имат нужда от раздвижване. И когато виждаш в очите на пациента, че ти му помагаш, само погледът му е благодарен, по този начин дето се вика, "се храним"с това", с благодарността на хората, когато погледнат в очите ни и че им помагаме.

споделя още Стойчо Русев

Естествено имаме нужда от такива хора, естествено е и горещо поздравявам всяка такава инициатива и ги очакваме с нетърпение.

заяви от своя страна директорът на МБАЛ - Търговище д-р Иван Светулков

Призовавам всички, които учат и всички, които са завършили медицина, или дори да не е свързано с медицината, ако не ги е страх и имат възможност, ако тяхното семейство ги подкрепя, нека да се запишат като доброволци не само в нашия град. И в други градове има болници, които имат нужда от доброволци, имат нужда от персонал, мисля, че ще е добре дошло за всяко отделение да има нови попълнения.

апелира младият кинезитерапевт

Болницата в Търговище разполага с 90 легла за прием и лечение от коронавирус, от които към днешна дата са заети 87.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 26 Ноември 2020 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net