ВИДЕО: Кметът на Търговище се срещна с отличниците на Випуск 2024

By 10 Юли 2024

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се срещна със зрелостниците, завършили средното си образование с пълно отличие.

Както и през миналата година, срещата се състоя в двора на Славейковото училище, превърнало се в символ на устрема и усърдието към знание и просвещение на търговищенци.

Да си отличник, означава, че си постоянен. А постоянството се отплаща във времето и житейския път на всеки човек. Учете, дерзайте и нека всеки намери своето място в живота.

заяви кметът д-р Дарин Димитров

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Общият брой на зрелостниците в общината от Випуск 2024 е 379. От тях 16 завършват средното си образование с пълно отличие.

Двама са зрелостниците с две пълни шестици и на матурите. Това са Гергана Стефанова от 12 "В" клас на II СУ "Проф. Н. Маринов" и Ерай Ахмедов от 12 "А" на СУ "Св. Седмочисленици". Те ще бъдат удостоени с почетното отличие "Национална диплома" от Министерството на образованието и науката. Комисията по стипендиите към Общински съвет – Търговище отпуска на двамата младежи еднократен финансов стимул "Отличник на випуска". Той е в размер на една минимална работна заплата.

Гергана Стефанова направи и обръщение от името на Випуск 2024.

Всички ние сме обединени от едно – не просто мечтаем за нашия успех, а работим той да се осъществи. Успехът не е инцидент. Талантът е нищо без труда. Правете всяка крачка в пътя си, така че тя да носи стойност за вас, а не, за да направите своята пътека като тази на някой друг.

каза в словото си Гергана, като благодари и на своите учители и родители, които са я подкрепяли по пътя на познанието


Всички пълни отличници получават грамота, ваучер за книги, както и колекционерски комплект пощенски марка и картичка, посветени на 245-ия Пролетен панаир на града ни и на 90-годишнината от именуването на Търговище.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Сряда, 10 Юли 2024 17:51