Кметът на Търговище се срещна с посланика на Китай в България

By 03 Юли 2024
Кметът на Търговище се срещна с посланика на Китай в България Кметът на Търговище се срещна с посланика на Китай в България снимка: Община Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров проведе среща с посланика на Китайската народна република в Република България Н. Пр. Дай Цинли.

Срещата се състоя в посолството на Китайската народна република в София. В нея се включи и председателят на Сдружение "Приятели на Китай" Румен Новаков.

Сред темите, обсъдени по време на срещата, са възможностите за задълбочаване на съвместното сътрудничество в сферите на културата и туризма. Обсъдени бяха и възможностите за провеждането на Дни на китайската култура в Търговище през октомври, в които да вземат участие творчески състави от Китай. Очаква се тогава в града ни да гостува и делегация от префектура Хъфей. Коментирани бяха и възможностите за побратимяване между двата града.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Д-р Димитров заяви, че
 през годините Търговище се утвърди като един от приятелите на Китай в България.

Голям е интересът към изучаване на китайските език и култура от страна на учениците в I ОУ "Христо Ботев". Традиционно в града ни с празнични концерти се отбелязва и настъпването на Китайската Нова година. Провеждат се и Дни на китайското кино.

изтъкна градоначалникът

Кметът на Търговище и Н. Пр. Дай Цинли изразиха и общо желание за използването на всички възможности за продължаване на доброто сътрудничество не само в сферата културата и туризма, но също и на икономиката, образованието и други.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.