Млада жена си отглеждала канабис в гориста местност край Търговище

By 12 Октомври 2021 Прочетена 2503 пъти 0
Млада жена си отглеждала канабис в гориста местност край Търговище Млада жена си отглеждала канабис в гориста местност край Търговище снимка: ОДМВР - Търговище

Вчера, при извършени около 10:30 часа процесуално-следствени действия в дома на 25-годишна жена от Търговище, криминалисти на Областната дирекция на МВР и Районното управление на полицията са намерили и иззели суха зелена тревиста маса, съхранявана в кашони, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

При последващи действия по разследването е установено, че същата отглежда в гориста местност край Търговище още 11 растения с височина от 1,50 до 2 метра всяко, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество канабис. Същите са иззети по надлежния ред.


Извършени са съответните огледи от дежурна оперативно-следствена група. Младата жена е задържана в Районното управление на полицията в Търговище за срок до 24 часа на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1/ за държане на високорискови наркотични вещества/ и по чл. 354в, ал. 1/за засаждане и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила/ от Наказателния кодекс по описа на областната дирекция на МВР-Търговище.

Действията по документиране на престъплението продължават и се извършват под надзора на прокурор от Районна прокуратура - Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Октомври 2021 10:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net