На 4 май започва приемът за първокласници в Търговище /ВИДЕО/

By 29 Април 2020 Прочетена 2179 пъти 0

От 4 май започва подаването на заявления за прием на ученици в първи клас в общинските училища в Търговище. Срокът за кандидатстване е 29 май.

Всяко от шестте учебни заведения, които ще осъществят прием на първокласници, е създало организация за подаване на необходимите документи по електронен път. Остава възможността за подаване на заявления и на място, при спазване на противоепидемичните мерки. Подробна информация, свързана с кандидатстването, може да се получи на телефоните и електронните адреси на училищета.

Както и през предходната година за всяко от учебните заведения е определен прилежащ район. Основен критерий при класирането на децата е близостта на училището до настоящия или постоянния им адрес. Ако адресите са различни, при класирането се взема по-благоприятният от тях.


Документи могат да се подават в до 3 училища, включително в тези, извън района на най-близкото. В тези случаи обаче децата ще заемат свободните места, останали след класиране на децата, живеещи в прилежащия район на съответното учебно заведение.

17 са заявените от училищата паралелки за прием в първи клас за следващата учебна година, а планираният брой на децата в тях е 392. По данни на детските градини, децата, които трябва да постъпят в първи клас през 2020 година, са 375. Окончателният брой на първокласниците обаче е трудно да бъде предвиден поради динамичните миграционни процеси и многото завръщащи се от чужбина родители, които записват децата си в училище непосредствено преди започването на годината.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 1 юни в интернет страниците на училищата. Записването е в срок до 8 юни на място в учебните заведения. По-късно същия месец ще бъдат обявени останалите свободни места за второ и трето класиране. При необходимост и в случай на удължаване на срока на извънредното положение, ще бъдат съобщени и нови дати за обявяване на резултатите и записването.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 29 Април 2020 16:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net