Над 400 участници ще се изявят на "Мисионис пее и танцува" в Търговище

By 17 Октомври 2019 Прочетена 1538 пъти 0
Откриването е на 19 октомври в 10:00 часа в Драматичния театър в Търговище Откриването е на 19 октомври в 10:00 часа в Драматичния театър в Търговище снимка: КИС 13

За четвърта година Търговище ще бъде домакин на детско-юношеския фолклорен фестивал "Мисионис пее и танцува".

Събитието ще се проведе на 19 октомври, като проявата се организира от клуба за народни танци "Джумалийци", с подкрепата на Община Търговище. Над 400 участници от цялата страна се очаква да се изявят в проявата.

Откриването е на 19 октомври в 10:00 часа в Драматичния театър в Търговище. Освен на сцената, съставите и индивидуалните изпълнители ще се изявяват и в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи. В 16:30 часа, от бул. "Сюрен" започва дефилето на участниците. То ще бъде предвождано от Духовия оркестър към Общината и ще премине по новоизградената улица при пробива "Катрафилов" до площад "Свобода".

Награждаването и гала-концертът на победителите са планирани за 17:00 часа на откритата сцена пред Общината. В програмата ще вземе участие и фолклорният изпълнител на добруджански песни Галя Киркова, която е част и от журито на фестивала.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net