fbpx

ВИДЕО: Над 60% е изпълнението на бюджета на Община Търговище за първото полугодие

By 23 Септември 2021 Прочетена 915 пъти 0

Над 60% е изпълнението на бюджета на Община Търговище за първото полугодие на 2021 година.

Това сочи анализът на Дирекция "Бюджет, финанси, местни данъци и такси". Докладът ще бъде представен пред Общинския съвет на заседанието на 30 септември.

В анализа се посочва, че традиционно основната част от местните приходи се формират през първите 6 месеца, когато се заплаща и по-голямата част от местните данъци и такси. През второто половина на годината нивата на събираемост постепенно спадат.

За сравнение, за същия период на 2020 година, изпълнението на приходната част на бюджета възлиза на близо 40% спрямо уточнения годишен план. Разликата между двете години се дължи на планирането на бюджета за 2021 година, при което вече са отчетени извънредните обстоятелства, които могат да възникнат вследствие на пандемията.


Така към 30 юни уточненият годишен план по бюджета на общината е 72,8 млн. лв., като от тези средства приходите с държавен характер са над 41 млн. лв., а с местен характер - 31 млн. лв.

При разходната част данните показват, че от уточнения план за държавни дейности са изразходвани 16 млн. лв., а от разходите за местни дейности - 11,5 млн. лв.

Според анализа, посочените данни са показател за спазването на законовите принципи за ефикасност при управлението на публичния ресурс от страна на Община Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Септември 2021 17:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net