Новият кмет на Антоново встъпи в длъжност

By 10 Юли 2017 Прочетена 1980 пъти 0
Хайредин Мехмедов положи клетва и получи символите на община Антоново - почетния знак и ключа. Хайредин Мехмедов положи клетва и получи символите на община Антоново - почетния знак и ключа. Областна администрация - Търговище

Новият кмет на Антоново Хайредин Мехмедов положи клетва днес на извънредно заседание на Общинския съвет.

Той получи и символите на общината - почетният знак и ключът.

Кметът на Антоново заяви, че през двугодишния си мандат ще работи с голяма отговорност и енергия. Обеща и че няма да дели хората по религиозен и етнически признак, а че всичките му действия ще бъдат за добруването на гражданите в община Антоново.

„Познавам проблемите на всички 62 населени места в общината и още от днес започвам работа по разрешаването им“, заяви Хайредин Мехмедов.

Областният управител на Търговище също бе на извънредното заседание на Общинския съвет в Антоново. Той поздрави новия кмет и му пожела здраве и успехи. Митко Стайков обеща съдействие за решаването на проблемите в общината.

"Изборите идват и си отиват, но проблемите остават. Затова сме ние, хората на позиции, за да можем заедно да ги решаваме", каза в приветствието си Стайков.

На заседанието на Общинския съвет в Антоново като втора точка бе разгледано и предстоящото Общо събрание на Асоциацията по ВиК - Търговище.

Както вече ви информирахме в Новините на КИС 13, в момента общините в област Търговище не могат да кандидатстват за европейско финансиране за обновяване и инвестиции във ВиК мрежата на техните територии, тъй като не са обединени в единен ВиК оператор, каквото е изискването на Оперативните програми. Общините Попово и Опака продължават да отказват да се присъединяват към ВиК асоциацията. Областният управител на Търговище за пореден път очерта това като един от приоритетите в работата му.

"Само това е начинът да усвоим нужните евросредства, в противен случай всички подобрения в сектора ще бъдат за сметка на абонатите на ВиК", заяви Митко Стайков.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net